Први конференцијски дан обележила су предавања проф. др Мери Чејко са америчког универзитета и доц. др Добринке Кузмановић са Института за психологију. С обзиром на присуство медија у животу данашњег човека, а посебно ученика, указало се на неопходност системског приступа медијском описмењавању. У наставку можете погледати снимке предавања. 

проф. др Мери Чејко –  Суперповезани, интернет, дигитални медији и технодруштвеност

др Добринка Кузмановић – Медијска култура, информациона писменост и велика промена

Након предавања уследила је дискусија којом је модерирала др Весна Перић Момчиловић.

Други дан разговарало се о конкретним путевима имплементације у пракси, и то кроз изборне програме, где су предавачи били Дејана Милијић Субић из Завода за унапређење образовања и васпитања; Наташа Стојановић из Педагошког друштва Србије, Драган Ђорђевић из XIII београдске гимназије и Тамара Џамоња Игњатовић са Филозофског факултета у Београду. 

Дејана Милијић Субић, Завод за унапређење образовања и васпитања

Драган Ђорђевић, XIII београдска гимназија

Скуп је завршен округлим столом са темом Инфотека и пројектна настава, чији су учесници били: Наташа Анђелковић испред Завода за унапређење образовања и васпитања, Мирко Марковић из Гимназије Вук Караџић из Лознице, Душан Ристановић са Факултета педагошких наука из Јагодине, Марко Ламбета испред Друштва школских библиотекара Србије, Филип Грбић из Гимназије Свети Сава из Београда, као и Зоран Хамовић испред Библиотеке плус. Модераторка округлог стола била је др Весна Перић Момчиловић