Семинари и предавања који су се одржавали сваке године у оквиру пројектних активности документовани су у форми видео записа или извештаја. Теме предавања увек су актуелне и тичу се образовања, медија, уметности и културе, као и савремених научних открића. 

Конференција

ПРОЈЕКТНО УЧЕЊЕ, МЕДИЈСКА И ИНФОРМАЦИОНА ПИСМЕНОСТ одржана је у Београду 11. децембра 2021. На њој се говорило о пројектном учењу као моделу наставе који може подржати образовну реформу у контексту савременог друштва, посебно имајући у виду његову медијску и технолошку заснованост. Учешће су узели наставници основних, средњих школа, универзитетски професори из земље и иностранства.

Конференција Дигитални погон

МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ И НОВА КРЕАТИВНОСТ одржана је 27. и 28. новембра 2020. године. Представљени су резултати пројекта ДИГИТАЛНИ ПОГОН и указано на перспективе и правце будућих активности. Разматран је утицај пандемијске ситуације на наставу у школама и важност медијске и информационе писмености у таквом окружењу.

Форум школских библиотекара, психолога и педагога

Дводневни Форум ИНФОРМАЦИОНА ПИСМЕНОСТ И ПРОЈЕКТНА НАСТАВА - КРЕАТИВНОСТ И ИНИЦИЈАТИВА одржан је 11. и 12. септембра 2019. године у Коларчевој задужбини. Говорило се о важности присуства медијске и информационе писмености у образовању, стању у пракси, као и моделима наставе који би подржали потребе ученика и наставника. Посебна панел дискусија била је посвећена пројектном учењу.