Стручни скуп

Као завршна активност пројекта под називом Пројектно учење у функцији уочавања ученика са изузетним способностима, одржан је Стручни скуп 16. новембра. На скупу су говорили неки од ментора школских тимова, представљајући радове својих ученика, реализатори пројекта Биљана Радовић, Мирко Марковић и др. Душан Ристановић, као и др. Ана Алтарас Димитријевић.

Конференција о пројектном учењу

УЛОГА И ЗНАЧАЈ ПРОЈЕКТНОГ УЧЕЊА У РАЗВИЈАЊУ КЉУЧНИХ КОМПЕТЕНЦИЈА одржана је у Београду 9. децембра 2022. Стручњаци из Србије и Црне Горе разговарали су о компетенцијама наставника за пројектно учење и о стандардима који би требало да испуне захтеве образовања оријентисаног на компетенције, као и недостацима који су уочени на основу претходних искустава.

Конференција

ПРОЈЕКТНО УЧЕЊЕ, МЕДИЈСКА И ИНФОРМАЦИОНА ПИСМЕНОСТ одржана је у Београду 11. децембра 2021. На њој се говорило о пројектном учењу као моделу наставе који може подржати образовну реформу у контексту савременог друштва, посебно имајући у виду његову медијску и технолошку заснованост. Учешће су узели наставници основних, средњих школа, универзитетски професори из земље и иностранства.

Конференција Дигитални погон

МЕДИЈСКА ПИСМЕНОСТ И НОВА КРЕАТИВНОСТ одржана је 27. и 28. новембра 2020. године. Представљени су резултати пројекта ДИГИТАЛНИ ПОГОН и указано на перспективе и правце будућих активности. Разматран је утицај пандемијске ситуације на наставу у школама и важност медијске и информационе писмености у таквом окружењу.

Форум школских библиотекара, психолога и педагога

Дводневни Форум ИНФОРМАЦИОНА ПИСМЕНОСТ И ПРОЈЕКТНА НАСТАВА - КРЕАТИВНОСТ И ИНИЦИЈАТИВА одржан је 11. и 12. септембра 2019. године у Коларчевој задужбини. Говорило се о важности присуства медијске и информационе писмености у образовању, стању у пракси, као и моделима наставе који би подржали потребе ученика и наставника. Посебна панел дискусија била је посвећена пројектном учењу.

Форум Медији у Србији у дигиталном добу

Одржана је друга сесија Форума Медији у Србији у дигиталном добу на тему Млади као медијска публика и медијска писменост у Дому омладине 8. априла 2016. године. Форум је покренут са циљем да окупи домаће и иностране стручњаке и понуди делотворан сусрет струке са најновијим теоријским и практичним искуствима, уз истовремено промишљање сопствених позиција и могућности за решавање уочених проблема.

Интернест форум

Дводневни форум Од медијског стваралаштва до медијске критике одржан је на Факултету за медије и комуникације 20. и 21. марта 2015. године. На Форуму су учествовали теоретичари и практичари из области медијске културе.

Семинар Тачка ослонца, место промене

У Дому омладине 7. и 8. фебруара одржан је дводневни акредитовани семинар на коме су учествовали теоретичари и практичари из области медијске културе, образовања и психологије.

Семинар за наставнике и стручне сараднике

Семинар Kапиларне реформе и нова култура учења, на коме су представљена досадашња искуства школа учесница Интернеста, као и планирани развој пројекта, одржан је 8. и 9. фебруара у Малој сали Дома омладине.